1. Trang Chủ
  2. Tài Liệu Học Tập
  3. Trắc nghiệm Đọc hiểu Unit 1 Tiếng Anh 6 Friends Plus

Trắc nghiệm Đọc hiểu Unit 1 Tiếng Anh 6 Friends Plus

Đề bài

    Câu 1 :

    Read the passage, and then answer the questions.

    Many people who work in London prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus, even though this means they have to get up earlier in the morning and come home later in the evening.
    One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.
    Then, in the country one can rest from the noise and hurry of the town. Although one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during weekends. In summer evenings one enjoys the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.
    1. What do many people who work in London prefer?2. What is one advantage of living outside London?3. What can a person enjoy when he lives in the country?

    4. What can a person get in the country with the same money of a small flat in London?

    5. What can a person with the interest in gardening do in the country?

    Read the passage carefully and choose the correct answer:

    NOISY NEIGHBORS

    Do you sometimes have problems with your neighbor such as noise or littering? Well, the people of Pilton Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents, caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers all over the street. The music plays until the early hours of the morning, and you can hear people talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live in and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said that last year; “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

    Câu 2

    What happen in Pilton Somerset every summer?

    • A.

      The neighbors are noisy.

    • B.

      There are many villagers.

    • C.

      There is a pop music festival.

    • D.

      The villagers litter the street.

    Câu 3

    Visitors litter the street with _______.

    • A.

      tents

    • B.

      caravans

    • C.

      motorhomes

    • D.

      cans and papers

    Câu 4

    How long is the pop music festival every year?

    • A.

      one night

    • B.

      The whole summer

    • C.

      Three or four days

    • D.

      The whole year

    Câu 5

    What is Pilton like during the rest of the year?

    • A.

      A noisy place

    • B.

      A quiet village 

    • C.

      A nightmare

    • D.

      A music concert

    Câu 6

    The villagers just want to ______.

    • A.

      have a normal life as usual

    • B.

      stop the fans enjoy the festival

    • C.

      move far away

    • D.

      put an end to the festival

    Read the passage and answer the questions

    Hi! I'm Monica and I'm 19 years old. I live in the capital of England, London and I love this town. There are many places to visit, so I never get bored. I love listening to music, so I often attend concerts and go to places with live music. Next to my house is a cinema, which I visit on Saturday evenings every weekend with my friends. Bus station and train station are also in the nearing, so I can easily commute to school. In Warsaw there are a lot of restaurants and café, so you'll never be hungry here. I really like shopping, so I often buy clothes in very big shopping malls.

    Living in a big city also has a few drawbacks. Everywhere is a lot of people, especially in the subway. There is a lot of traffic and the air is very polluted because of car fumes. There are also a lot of attractions for tourists, for example, built in the 19th century: Tower Bridge, Big Ben and the Madame Tussauds museum with wax figures of famous people.

    I encourage you to visit London so that you can fall in love with this town, too!

    Câu 7
    How old is Monica?
    • A.
      seventeen
    • B.
      eighteen
    • C.
      nineteen
    • D.
      twenty
    Câu 8

    What is the capital of England?

    • A.
      Paris
    • B.
      London
    • C.

      New York

    • D.
      Seoul
    Câu 9

    What is next to her house?

    • A.
      concerts
    • B.

      bus station

    • C.
      cinema
    • D.
      restaurant
    Câu 10

    Where does Monica often buy clothes?

    • A.
      café
    • B.

      shopping mall

    • C.
      school
    • D.
       train station
    Câu 11
    What are the drawbacks of London?
    • A.

      A lot of people

    • B.

      A lot of traffic

    • C.
      Air pollution
    • D.
      All are correct

    Lời giải và đáp án

      Câu 1 :

      Read the passage, and then answer the questions.

      Many people who work in London prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus, even though this means they have to get up earlier in the morning and come home later in the evening.
      One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.
      Then, in the country one can rest from the noise and hurry of the town. Although one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during weekends. In summer evenings one enjoys the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.
      1. What do many people who work in London prefer?2. What is one advantage of living outside London?3. What can a person enjoy when he lives in the country?

      4. What can a person get in the country with the same money of a small flat in London?

      5. What can a person with the interest in gardening do in the country?

      Đáp án
      1. What do many people who work in London prefer?They prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus. 2. What is one advantage of living outside London?It is that houses are cheaper. 3. What can a person enjoy when he lives in the country?One can rest from the noise and hurry of the town.

      4. What can a person get in the country with the same money of a small flat in London?

      With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one's own.

      5. What can a person with the interest in gardening do in the country?

      One can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.
      Phương pháp giải :

      Notes:

      - even though/ although: mặc dù

      - advantage (n): (sự) thuận lợi

      - rent (v): thuê mướn

      - dig (v): đào bới, xới

      - water (v): tưới nước

      - of one’s own: của riêng mình

      - mean (v): có nghĩa là

      Lời giải chi tiết :

      1.

      What do many people who work in London prefer?

      (Nhiều người làm việc ở London thích gì hơn?)

      Thông tin: Many people who work in London prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus, even though this means they have to get up earlier in the morning and come home later in the evening.

      Trả lời: They prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus.

      (Họ thích sống bên ngoài và đến văn phòng, nhà máy hoặc trường học của họ hàng ngày bằng tàu hỏa, ô tô hoặc xe buýt.)

      2.

      What is one advantage of living outside London

      (Một lợi thế khi sống bên ngoài London là gì?)

      Thông tin: One advantage of living outside London is that houses are cheaper.

      Trả lời: It is that houses are cheaper.

      (Đó là những ngôi nhà rẻ hơn.)

      3.

      What can a person enjoy when he lives in the country?

      (Một người có thể được hưởng những gì khi sống ở nông thôn?)

      Thông tin: in the country one can rest from the noise and hurry of the town.

      Trả lời: One can rest from the noise and hurry of the town.

      (Người ta có thể nghỉ ngơi khỏi sự ồn ào và vội vã của thành phố.)

      4.

      What can a person get in the country with the same money of a small flat in London?

      (Một người có thể nhận được gì ở nông thôn với cùng một số tiền của một căn hộ nhỏ ở London?)

      Thông tin: With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.

      Trả lời: With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.

      (Với cùng một số tiền, người ta có thể có được một ngôi nhà nhỏ ở nông thôn với khu vườn của riêng mình.)

      5.

      What can a person with the interest in gardening do in the country?

      (Một người có sở thích làm vườn có thể làm gì ở nông thôn?)

      Thông tin: If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.

      Trả lời: One can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.

      (Người ta có thể dành thời gian rảnh rỗi của mình để đào, trồng, tưới nước và làm hàng trăm lẻ công việc khác cần thiết trong một khu vườn.)

      Chú ý
      Xem Bài Dịch
      Nhiều người làm việc ở London thích sống bên ngoài và đến văn phòng, nhà máy hoặc trường học của họ hàng ngày bằng tàu hỏa, ô tô hoặc xe buýt, mặc dù điều này có nghĩa là họ phải dậy sớm hơn vào buổi sáng và trở về nhà muộn hơn vào buổi tối.
      Một lợi thế khi sống ở ngoại ô London là nhà ở rẻ hơn. Ngay cả một căn hộ nhỏ ở London không có sân vườn cũng tốn khá nhiều chi phí thuê. Với cùng một số tiền, người ta có thể có được một ngôi nhà nhỏ ở nông thôn với khu vườn của riêng mình.
      Sau đó, ở trong nước, người ta có thể nghỉ ngơi khỏi sự ồn ào và vội vã của thị trấn. Mặc dù người ta phải dậy sớm hơn và dành nhiều thời gian hơn trên xe lửa hoặc xe buýt, nhưng người ta có thể ngủ ngon hơn vào ban đêm và vào cuối tuần. Vào những buổi tối mùa hè, người ta tận hưởng bầu không khí trong lành, sạch sẽ của đất nước. Nếu thích những khu vườn, người ta có thể dành thời gian rảnh rỗi để đào, trồng, tưới nước và làm hàng trăm lẻ một công việc khác cần thiết trong một khu vườn.

      Read the passage carefully and choose the correct answer:

      NOISY NEIGHBORS

      Do you sometimes have problems with your neighbor such as noise or littering? Well, the people of Pilton Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents, caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers all over the street. The music plays until the early hours of the morning, and you can hear people talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live in and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said that last year; “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

      Câu 2

      What happen in Pilton Somerset every summer?

      • A.

        The neighbors are noisy.

      • B.

        There are many villagers.

      • C.

        There is a pop music festival.

      • D.

        The villagers litter the street.

      Đáp án: C

      Phương pháp giải :

      Thông tin: “For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival.”

      Lời giải chi tiết :

      Điều gì xảy ra ở Pilton Somerset mỗi mùa hè?

      A. Những người hàng xóm ồn ào.

      B. Có nhiều dân làng.

      C. Có một lễ hội âm nhạc pop.

      D. Dân làng xả rác ngoài đường.

      Thông tin: For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival.

      (Trong ba hoặc bốn ngày mỗi năm, ngôi làng thu hút rất nhiều người ở mọi lứa tuổi đến đây để tham dự lễ hội âm nhạc Glastonbury thường niên.)

      Chọn C

      Câu 3

      Visitors litter the street with _______.

      • A.

        tents

      • B.

        caravans

      • C.

        motorhomes

      • D.

        cans and papers

      Đáp án: D

      Phương pháp giải :

      Thông tin: They leave drink cans and papers all over the street.

      Lời giải chi tiết :

      Du khách xả rác trên đường phố với _______.

      A. lều

      B. xe tải lớn có mui

      C. nhà lưu động

      D. lon và giấy

      Thông tin: They leave drink cans and papers all over the street.

      (Họ để lại lon nước uống và giấy tờ trên khắp đường phố.)

      Chọn D

      Câu 4

      How long is the pop music festival every year?

      • A.

        one night

      • B.

        The whole summer

      • C.

        Three or four days

      • D.

        The whole year

      Đáp án: C

      Phương pháp giải :

      Thông tin: “For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival.”

      Lời giải chi tiết :

      Lễ hội âm nhạc nhạc pop diễn ra trong bao lâu mỗi năm?

      A. Một đêm

      B. Cả mùa hè

      C. Ba hoặc bốn ngày

      D. Cả năm

      Thông tin: For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival.

      (Trong ba hoặc bốn ngày mỗi năm, ngôi làng thu hút rất nhiều người ở mọi lứa tuổi đến đây để tham dự lễ hội âm nhạc Glastonbury thường niên.)

      Chọn C

      Câu 5

      What is Pilton like during the rest of the year?

      • A.

        A noisy place

      • B.

        A quiet village 

      • C.

        A nightmare

      • D.

        A music concert

      Đáp án: B

      Phương pháp giải :

      Thông tin: “The quiet country village becomes a nightmare to live in”

      Lời giải chi tiết :

      Tạm dịch đề bài:

      Pilton như thế nào trong phần còn lại của năm?

      A.Một nơi ồn ào

      B.Một ngôi làng yên tĩnh

      C.Một cơn ác mộng

      D.Một buổi hòa nhạc

      Thông tin:

      The quiet country village becomes a nightmare to live in

      (Ngôi làng ở nông thôn vốn yên tĩnh bỗng trở thành cơn ác mộng để sinh sống)

      => A quiet village 

      Tạm dịch Một ngôi làng yên tĩnh

      Đáp án: B

      Câu 6

      The villagers just want to ______.

      • A.

        have a normal life as usual

      • B.

        stop the fans enjoy the festival

      • C.

        move far away

      • D.

        put an end to the festival

      Đáp án: A

      Phương pháp giải :

      Thông tin: “A villager said that last year; “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

      Lời giải chi tiết :

      Dân làng chỉ muốn ______.

      A. có một cuộc sống bình thường như bình thường

      B. dừng người hâm mộ thưởng thức lễ hội

      C. di chuyển xa

      D. chấm dứt lễ hội

      Thông tin: A villager said that last year; “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

      (Một dân làng năm ngoái đã nói: “Tôi không muốn dừng tổ chức lễ hội Glastonbury. Tôi chỉ muốn người hâm mộ thưởng thức lễ hội mà không làm xáo trộn cuộc sống bình thường ở làng quê.”.)

      Chọn A

      Xem Bài Dịch 

      NHỮNG NGƯỜI HÀNG XÓM ỒN ÀO

      Bạn có đôi khi gặp vấn đề với hàng xóm của mình như việc gây ồn hoặc xả rác bừa bãi? Người dân Pilton Somerset ở Anh phải đối mặt với những vấn đề như vậy mỗi mùa hè. Trong ba hoặc bốn ngày mỗi năm, ngôi làng thu hút rất nhiều người ở mọi lứa tuổi đến đây để tham dự lễ hội âm nhạc Glastonbury thường niên. Họ thường ở trong lều, xe tải lớn có mui và nhà lưu động. Họ để lại lon nước uống và giấy tờ trên khắp đường phố. Âm nhạc phát đến tận sáng sớm và bạn có thể nghe mọi người nói và hát cả đêm. Ngôi làng ở nông thôn vốn yên tĩnh bỗng trở thành cơn ác mộng và một số dân làng thậm chí còn nghĩ đến việc chuyển đến một ngôi làng khác. Một dân làng năm ngoái đã nói: “Tôi không muốn dừng tổ chức lễ hội Glastonbury. Tôi chỉ muốn người hâm mộ thưởng thức lễ hội mà không làm xáo trộn cuộc sống bình thường ở làng quê.”

      Read the passage and answer the questions

      Hi! I'm Monica and I'm 19 years old. I live in the capital of England, London and I love this town. There are many places to visit, so I never get bored. I love listening to music, so I often attend concerts and go to places with live music. Next to my house is a cinema, which I visit on Saturday evenings every weekend with my friends. Bus station and train station are also in the nearing, so I can easily commute to school. In Warsaw there are a lot of restaurants and café, so you'll never be hungry here. I really like shopping, so I often buy clothes in very big shopping malls.

      Living in a big city also has a few drawbacks. Everywhere is a lot of people, especially in the subway. There is a lot of traffic and the air is very polluted because of car fumes. There are also a lot of attractions for tourists, for example, built in the 19th century: Tower Bridge, Big Ben and the Madame Tussauds museum with wax figures of famous people.

      I encourage you to visit London so that you can fall in love with this town, too!

      Câu 7
      How old is Monica?
      • A.
        seventeen
      • B.
        eighteen
      • C.
        nineteen
      • D.
        twenty

      Đáp án: C

      Phương pháp giải :

      Kiến thức: Đọc hiểu

      Thông tin: I'm Monica and I'm 19 years old. 

      Lời giải chi tiết :

      Monica bao nhiêu tuổi?

      A. mười bảyB. mười támC. mười chínD. hai mươi

      Thông tin: I'm Monica and I'm 19 years old

      Tạm dịch: Tôi là Monica và tôi 19 tuổi.

      Câu 8

      What is the capital of England?

      • A.
        Paris
      • B.
        London
      • C.

        New York

      • D.
        Seoul

      Đáp án: B

      Phương pháp giải :

      Kiến thức: Đọc hiểu

      Thông tin: I live in the capital of England, London 

      Lời giải chi tiết :

      Đâu là thủ đô của nước Anh?

      A. Pa-ri

      B. Luân Đôn

      C. New Yorrk

      D. Seoul

      Thông tin: I live in the capital of England, London

      Tạm dịch: Tôi sống ở thủ đô London của nước Anh

      Câu 9

      What is next to her house?

      • A.
        concerts
      • B.

        bus station

      • C.
        cinema
      • D.
        restaurant

      Đáp án: C

      Phương pháp giải :

      Kiến thức: Đọc hiểu

      Thông tin: Next to my house is a cinema, which I visit on Saturday evenings every weekend with my friends. 

      Lời giải chi tiết :

      Cạnh nhà cô ấy là gì?

      A. buổi hòa nhạc

      B. bến xe

      C. rạp chiếu phim

      D. nhà hàng

      Thông tin: Next to my house is a cinema, which I visit on Saturday evenings every weekend with my friends. 

      Tạm dịch: Cạnh nhà tôi là một rạp chiếu phim, tôi cùng bạn bè đến thăm vào tối thứ bảy hàng tuần.

      Câu 10

      Where does Monica often buy clothes?

      • A.
        café
      • B.

        shopping mall

      • C.
        school
      • D.
         train station

      Đáp án: B

      Phương pháp giải :

      Kiến thức: Đọc hiểu

      Thông tin: I really like shopping, so I often buy clothes in very big shopping malls.

      Lời giải chi tiết :

      Monica thường mua quần áo ở đâu?

      A. Quán cà phê

      B. trung tâm mua sắm

      C. trường học

      D. ga xe lửa

      Thông tin: I really like shopping, so I often buy clothes in very big shopping malls.

      Tạm dịch: Tôi rất thích mua sắm, vì vậy tôi thường mua quần áo ở những trung tâm thương mại rất lớn.

      Câu 11
      What are the drawbacks of London?
      • A.

        A lot of people

      • B.

        A lot of traffic

      • C.
        Air pollution
      • D.
        All are correct

      Đáp án: D

      Phương pháp giải :

      Kiến thức: Đọc hiểu

      Thông tin: Living in a big city also has a few drawbacks. Everywhere is a lot of people, especially in the subway. There is a lot of traffic and the air is very polluted because of car fumes. 

      Lời giải chi tiết :

      Hạn chế của London là gì?

      A. Rất nhiều người

      B. Nhiều xe cộ

      C. ô nhiễm không khí

      D. Tất cả đều đúng

      Thông tin: Living in a big city also has a few drawbacks. Everywhere is a lot of people, especially in the subway. There is a lot of traffic and the air is very polluted because of car fumes. 

      Tạm dịch: Sống ở một thành phố lớn cũng có một vài hạn chế. Mọi nơi đều có rất nhiều người, đặc biệt là trong tàu điện ngầm. Có rất nhiều phương tiện giao thông và không khí rất ô nhiễm vì khói xe.

      Chú ý
      Xem Bài Dịch
      Chào! Tôi là Monica và tôi 19 tuổi. Tôi sống ở thủ đô London của Anh và tôi yêu thị trấn này. Có rất nhiều nơi để tham quan, vì vậy tôi không bao giờ cảm thấy nhàm chán. Tôi thích nghe nhạc, vì vậy tôi thường tham gia các buổi hòa nhạc và đến những nơi có nhạc sống. Cạnh nhà tôi là một rạp chiếu phim, tôi cùng bạn bè đến thăm vào tối thứ bảy hàng tuần. Trạm xe buýt và nhà ga xe lửa cũng đang ở gần, vì vậy tôi có thể dễ dàng đi đến trường. Ở Warsaw có rất nhiều nhà hàng và quán café nên bạn sẽ không bao giờ thấy đói khi đến đây. Tôi rất thích mua sắm, vì vậy tôi thường mua quần áo ở những trung tâm thương mại rất lớn.
      Sống ở một thành phố lớn cũng có một vài hạn chế. Mọi nơi đều có rất nhiều người, đặc biệt là trong tàu điện ngầm. Có rất nhiều phương tiện giao thông và không khí rất ô nhiễm vì khói xe. Ngoài ra còn có rất nhiều điểm tham quan cho khách du lịch, ví dụ như được xây dựng từ thế kỷ 19: Cầu Tháp, Big Ben và bảo tàng Madame Tussauds với tượng sáp của những người nổi tiếng.
      Tôi khuyến khích bạn đến thăm London, để bạn cũng có thể yêu thành phố này!

      Tải sách PDF tại TuSach.vn mang đến trải nghiệm tiện lợi và nhanh chóng cho người yêu sách. Với kho sách đa dạng từ sách văn học, sách kinh tế, đến sách học ngoại ngữ, bạn có thể dễ dàng tìm và tải sách miễn phí với chất lượng cao. TuSach.vn cung cấp định dạng sách PDF rõ nét, tương thích nhiều thiết bị, giúp bạn tiếp cận tri thức mọi lúc, mọi nơi. Hãy khám phá kho sách phong phú ngay hôm nay!

      VỀ TUSACH.VN